nieuws

Adfiz: ‘Verzekeraars frustreren privatisering eigenrisicodragerschap’

Schade 1588

Adfiz: ‘Verzekeraars frustreren privatisering eigenrisicodragerschap’

Verzekeraars brengen nog maar mondjesmaat offertes uit voor het eigenrisicodragerschap (ERD) bij de WGA en dit slechts na herhaalde verzoeken. Dit constateert brancheorganisatie Adfiz na een rondgang door de Commissie Zorg & Inkomen. Uiterlijk 1 oktober moeten werkgevers kenbaar hebben gemaakt of zij eigenrisicodrager voor de WGA willen worden.

In de tweede week van september heeft een groot deel van de verzekeraars slechts een beperkt aantal offertes geleverd na aanvragen door adviseurs, zo blijkt uit de rondgang. Reden voor Adfiz om de noodklok te luiden en verzekeraars op te roepen onmiddellijk in actie te komen. Op 1 oktober 2016 moeten werkgevers die nu publiek verzekerd zijn kenbaar hebben gemaakt of zij eigenrisicodrager (ERD) voor de WGA willen worden.

Herijkingsjaar 2017
Door wetswijzigingen kunnen werkgevers per 1 januari 2017 ook voor WGA-flex eigenrisicodrager worden. Voorwaarde is wel dat de WGA in zijn geheel (dus vast+flex) of bij het UWV of bij een verzekeraar wordt ondergebracht. Voor veel werkgevers wordt 2017 dus een herijkingsjaar.
Werkgevers die nu al WGA-vast eigenrisicodrager zijn hebben uitstel gekregen tot 31 december 2016. “Publiek verzekerde werkgevers worden hierdoor dubbel benadeeld”, aldus Adfiz. “Ze hebben van het ministerie van SZW geen uitstel gekregen. Bovendien blijken verzekeraars een gedegen beslissingsproces te blokkeren nu ze zo laat offreren.”

Opmerkelijke houding verzekeraars
“Hierdoor wordt werkgevers de mogelijkheid ontnomen om een keuze te maken. De reden voor de vertraging bij verzekeraars is onbekend. Hoe dan ook is de houding van verzekeraars opmerkelijk, omdat zij de kans hun aandeel in deze markt te vergroten door publiek verzekerden aan zich te binden, niet actief lijken te pakken.”

Wij zijn benieuwd wat uw ervaringen zijn met de eerste aanbiedingen van verzekeraars voor eigenrisicodragerschap WGA.

[poll63]

Reageer op dit artikel