nieuws

Zomerserie (23): zeven vragen aan Nathalie de Geus van Aegon

Schade 4489

Zomerserie (23): zeven vragen aan Nathalie de Geus van Aegon

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De 23e in de reeks is Nathalie de Geus, directeur inkomensverzekeringen bij Aegon.

1.We zijn halverwege 2016. Hoe zou je het jaar tot nu toe kenschetsen? Wat ging goed? Wat ging fout?
“Elke dag als ik mijn koffie haal op het Aegon plein, zie ik tientallen nationaliteiten in onze organisatie rondlopen. We werken probleemloos en plezierig met elkaar samen. Veel diversiteit vind ik goed voor een organisatie. Het verrijkt mij om met mensen uit andere culturen samen te werken. Tegelijkertijd zie ik een wereld die diversiteit niet omarmt en gewelddadiger wordt; dit beangstigt mij en helaas leven we zo steeds meer tussen hoop en vrees.”

2.Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“Dat de weegschaal doorslaat naar de hoop. Ik wens dat mensen zich oprecht zullen verdiepen in elkaar en daarmee minder tegenover elkaar komen te staan.”

3.Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Naar een Zuid-Europees eiland, met mijn kinderen, samen zijn met elkaar! Genieten van zon en zee, mediterraan eten en drinken, wandelen in de natuur en veel lezen.”

4. Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Dat ik verzekeringen voor alle mensen in Nederland eenvoudig en daarmee toegankelijk kan maken. Dat wij als sector zó transparant en helder zijn dat mensen echt goed geïnformeerd zijn en bewuste keuzes maken voor hun financiële toekomst.”

5.Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Jazeker, dagelijks. Een smartphone is tegenwoordig zoveel méér dan een telefoon. Ik gebruik ‘m om het nieuws te volgen, foto’s te maken, spelletjes te doen en contact te houden met familie en vrienden! Maar ik kan ook wel een dag zonder hoor…”

6.Van wie heb je het meest geleerd qua kennis en ervaring? En waarom?
“Er zijn veel mooie mensen die mij inspireren, niet een persoon in het bijzonder. Zij laten mij op verschillende manieren naar mezelf kijken, daar leer ik elke dag van.”

7. Welk boek zou iedereen deze zomer moeten lezen en waarom?
“Ik heb net een e-reader klaargelegd met een “stapel” boeken, zoals Een klein leven van Hanya Yanagihara. Wat ik iedereen zou aanraden is Parnassia van Josha Zwaan. Het gaf mij nog meer inzicht in hoe onverwerkte trauma’s mensen levenslang beïnvloeden. Prachtig geschreven.”

Voorgaande afleveringen van de Zomerserie 2016 staan hier.

Reageer op dit artikel