nieuws

Festihulp: experiment met festivalverzekering

Schade 2291

Festihulp: experiment met festivalverzekering

Innovatieproject Innofest begint een experiment met een zogeheten collectieve festivalverzekering: Festihulp. Naast Innofest vindt het project medewerking van de Groningse ondernemersadviseur Ronald Mulder, een onbekende verzekeraar en de financiële start-up Bunq, dat de transacties regelt. Dat meldt het Financieele Dagblad

Het idee is volgens het dagblad dat deelnemende festivalbezoekers € 3 per persoon inleggen en met het opgehaalde bedrag helpt Festihulp je aan een nieuwe telefoon of een tent in bruikleen. Ook wil de organisatie helpen met het blokkeren van pinpassen. Komend weekend gaan de bedenkers ermee experimenteren op het Friese popfestival Into The Great Wide Open.

Directe hulp
In het FD geeft Mulder aan zich te beseffen dat “er al zoiets is als een reisverzekering, maar hierbij krijg je je geld pas na enkele weken terug. Wij merken dat er behoefte is aan wegenwachthulp, die je direct bijstaat.” Een nieuwe iPhone met de festivalverzekering niet te realiseren, zegt Mulder. “Daarvoor blijft de reisverzekering van belang. Wel kunnen we er bijvoorbeeld eentje in bruikleen bieden, zodat je tijdens een festival niet zonder zit.”

Behoefte?
Mulder erkent niet weten of behoefte is aan een festivalverzekering. “Dat gaan we nu onderzoeken. Het kan zijn dat de deelnemers liever een biertje drinken voor dat geld. Maar mocht Festihulp aanslaan, dan kan dit een interessante toevoeging zijn aan de festivalmarkt.” Volgens Mulder zouden festivals het als extra service kunnen aanbieden bij een ticket, of zouden reisverzekeringen deze service kunnen gaan leveren.

Reageer op dit artikel