nieuws

Delta Lloyd verkoopt Xclusief-portefeuille aan Ansvar

Schade 7332

Delta Lloyd verkoopt Xclusief-portefeuille aan Ansvar

Delta Lloyd heeft een intentieverklaring getekend met Ansvar, de verzekeringsmaatschappij van Turien, voor de verkoop van de portefeuille Xclusief. Daarnaast stopt Delta Lloyd met de portefeuille Prominent en de Landbouwportefeuille binnen het volmachtkanaal. Dat laten beide bedrijven woensdag weten.

“Deze beslissing sluit aan bij onze schadestrategie, die moet waarborgen dat iedere productlijn een acceptabel rendement genereert”, zegt Delta Lloyd. “Xclusief is een verzekeringspakket voor particuliere klanten in het hogere segment. Wij willen ons vanuit onze strategie voor particuliere schadeverzekeringen vooral gaan richten op commodity producten.” Harry van der Zwan, algemeen directeur Delta Lloyd Schade, is tevreden met de verkoop. “We kijken continu naar welke producten en diensten we aanbieden. Door meer focus aan te brengen kunnen we onze klanten nog beter bedienen. We zijn blij dat de dienstverlening aan onze Xclusief klanten gewaarborgd is bij Ansvar Verzekeringsmaatschappij.”

Logisch vervolg
Ansvar heeft eind 2015 de Turien schadeportefeuille van Zurich Insurance Company overgenomen en ziet in de overname van Xclusief een logische vervolgstap. “De Xclusief portefeuille die Delta Lloyd in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, sluit naadloos aan op onze portefeuille.”, zegt Peter van Geijtenbeek, algemeen directeur van Turien. “Wij zijn dan ook zeer verheugd de gelegenheid te hebben de portefeuille van Delta Lloyd over te nemen. De klant is bij ons in goede handen. Dat bewijst de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van exclusieve verzekeringen.”

Aanpassingen volmacht
Delta Lloyd laat tevens weten dat vanaf 1 januari 2017 geen nieuwe agrarische verzekeringen via het volmachtkanaal worden afgesloten. De volmachtportefeuille Landbouw heeft volgens de verzekeraar onvoldoende schaalgrootte om apart voort te zetten. Delta Lloyd blijft wel via intermediairs actief in agrarische verzekeringen. Als gevolg van de verkoop van Xclusief wordt Prominent, het Xclusief label binnen volmacht, per 1 januari 2017 stopgezet. Van der Zwan: “We zijn met onze Landbouw en Prominent volmachten in gesprek over hoe onze klanten in de toekomst het beste bediend kunnen worden. Uiteraard blijft de dienstverlening gedurende de overgang op hetzelfde niveau plaatsvinden.”

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. De ingangsdatum van de beoogde verkoop is 1 januari 2017. Dit is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad van Delta Lloyd en afstemming met de toezichthouders en de vakbonden.

Reageer op dit artikel