nieuws

Akkie Lansberg nieuwe directeur Ziektekosten ASR

Schade 4911

Akkie Lansberg nieuwe directeur Ziektekosten ASR

Akkie Lansberg (45) wordt benoemd tot directeur Ziektekosten bij ASR. Lansberg volgt Petra van Holst-Wormser op, die directeur bij Zorgverzekeraars Nederland is geworden. Lansberg is sinds 2014 werkzaam bij de verzekeraar.

Lansberg stond aan het hoofd van het team dat de beursintroductie van ASR heeft voorbereid. Daarvoor was zij secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Lansberg heeft ruime ervaring in de financiële wereld. Zij was werkzaam als directeur van het Holland Financial Centre en daarvoor werkte zij bij de AFM en bij zakenbank Morgan Stanley in Londen.

Mooie stap
Lansberg ziet de benoeming als een mooie vervolgstap in haar carrière. “Leiding geven aan het ziektekostenbedrijf van ASR is een mooie volgende stap. Ik heb bijzonder veel zin in deze nieuwe uitdaging en ga met veel enthousiasme aan de slag op 1 september.” Michel Verwoest, lid van de Raad van Bestuur van de verzekeraar, is tevreden met de aanstelling en ziet de toekomst zonnig tegemoet. “Met Akkie Lansberg hebben we een uitstekende kandidaat gevonden die het ziektekostenbedrijf van ASR naar de volgende fase kan brengen. Wij zijn een nichespeler op de zorgverzekeringsmarkt, die zich via de labels De Amersfoortse en Ditzo met moderne producten en uitstekende service wil onderscheiden. Ik ben er van overtuigd dat Akkie met haar ervaring en daadkracht invulling kan geven aan onze ambities.”

De Nederlandsche Bank heeft al goedkeuring verleend voor de benoeming van Lansberg.

Reageer op dit artikel