nieuws

Polischeck.nl gaat schadepolis online doorlichten

Schade 2799

Polischeck.nl gaat schadepolis online doorlichten

Het in Bleiswijk gevestigde Meesters Assurantiën is de website Polischeck.nl gestart waarop iedereen zijn lopende schadeverzekeringen kan laten doorlichten door polissen te uploaden.

Veel consumenten sluiten een schadeverzekering en kijken daar jarenlang niet meer naar om. Dat was de reden om te beginnen met Polischeck.nl, dat werft met “gratis advies over de eigen verzekeringspolissen”. “Opstal, inboedel en aansprakelijkheid zijn in veel gevallen al jaren ondergebracht bij één en dezelfde maatschappij. Niet altijd even gunstig voor de verzekerde”, aldus Jelmer Haaitsma van Polischeck.nl (links op de foto). “Wij bieden een gratis advies, waarbij wij alle verzekeringen kritisch onder de loep nemen. Zijn de polissen op de meest gunstige manier afgesloten en passen ze nog bij de situatie van verzekerde, dan is alles in orde. Is dit niet het geval, dan leggen wij er een alternatief naast.”
Via telefoon, tablet of computer kunnen de huidige verzekeringspolissen worden geüpload. Binnen twee werkdagen krijgt de inzender een advies over de huidige situatie en een advies voor de toekomst. “Als onafhankelijk tussenpersoon kiezen we altijd het best passende product voor onze klanten.” Volgens Polischeck kan tot € 150 op jaarbasis worden bespaard. De focus ligt op opstal-, inboedel-, rechtsbijstand-, reis- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Onderverzekering
Gaat de klant akkoord met het advies en worden er polissen overgesloten, dan verloopt het verdere contact per mail en telefoon, zegt Haaitsma. De site is nu een maand actief en tot nu toe zijn er zo’n 30 checks gedaan. “Daarbij zien we dat mensen vaak onderverzekerd zijn. Ik kwam iemand tegen die zijn eengezinswoning nog voor € 94.000 had verzekerd, terwijl de waarde nu minimaal het dubbele is.” Over het algemeen denkt Haaitsma klanten niet zozeer een veel lagere premie te kunnen bieden, maar vooral betere voorwaarden tegen dezelfde prijs.

Reageer op dit artikel