nieuws

Allianz Global Assistance biedt pechhulp op waterscooter

Schade 7316

Allianz Global Assistance biedt pechhulp op waterscooter

Deze zomer heeft reisverzekeraar Allianz Global Assistance drie servicepunten op drukbezochte vakantiebestemmingen om Nederlanders met pech te helpen. Aan het Gardameer wordt zelfs een waterscooter gebruikt om zo nog meer gestrande Nederlanders te helpen.

Met de waterscooter vermijden de servicemonteurs bijvoorbeeld de files rondom het Gardameer en kunnen sneller naar de overkant van het meer komen. Op een dag kunnen nu zeven vakantiegangers met pech worden geholpen in plaats van vier, omdat met de scooter reistijd bespaard wordt.

Reparatie ter plekke
De servicepunten zijn dit jaar in Desenzano bij het Gardameer in Italië en in Zuid-Frankrijk in Le Muy (Provence) en Narbonne (Languedoc). Allianz Global Assistance startte met de servicepunten in 2010 omdat de oorzaak van pech in het buitenland namelijk vaak minder snel geconstateerd wordt dan in Nederland. In Italië, bijvoorbeeld, hebben dealers vaak geen tijd om binnen een dag een diagnose te stellen. Hierdoor staat een gestrande reiziger onnodig lang stil. Daarnaast is het prettig om in het Nederlands te kunnen uitleggen wat er met de auto aan de hand is. Vorige zomer werd van alle meldingen 86% ter plekke door de servicemonteurs gerepareerd.

Reageer op dit artikel