nieuws

Taxatiebureau Von Reth zet in op verandering

Schade 1353

Taxatiebureau Von Reth zet in op verandering

Von Reth taxatie en advies, voorheen Bureau Von Reth, ondergaat een uitgebreid herpositioneringstraject. Dit omvat niet alleen een nieuw logo, nieuwe naam en nieuwe website, maar betreft ook nieuwe innovatieve waarderingsmethoden.

Na deze herpositionering wil Von Reth uitgroeien tot het nummer 1 waarderings-, advies- en veilingbedrijf van de Benelux. Volgens general manager John Driessen is de taxatiebranche van oorsprong zeer conservatief, terwijl nieuwe spelers – zoals zzp’ers – in hoog tempo tot de branche toetreden. “Daardoor ontstaat een flinke druk op de taxatiemarkt. Een belangrijke aanleiding om onze 91 jaar ervaring te combineren met innovatieve waarderingsmethoden.”.Ons productportfolio is ook vernieuwd. Managing director Frank Oosterbeek vult aan dat het bedrijf zich nu ook meer richt op commerciële taxaties, zoals bedrijfsovernames. De innovatieve waarderingsmethoden houdt in dat er nu veel meer desk research gedaan wordt alvorens het bedrijf of de instelling bezocht wordt. De herpositionering moet eind dit jaar afgerond worden.

Rol taxateur verandert
Kijkend naar de ontwikkeling die de branche doormaakt, constateert Von Reth dat de traditionele rol van de taxateur verandert. Driessen: “Klanten zijn steeds mondiger en beschikken dankzij internet over een hoger kennisniveau. Van een taxateur wordt daarom meer een adviesrol verwacht. Niet alleen vragen klanten om een waardevaststelling van objecten, ze willen bijvoorbeeld ook inzichten in de levenscyclus van vastgoed en overige activa. Voor afgewogen adviezen is bij taxateurs een brede kennis van trends, ontwikkelingen en regelgeving noodzakelijk.”

 

Reageer op dit artikel