nieuws

Preventiescan klimaatverandering brengt schadegevolgen in beeld

Schade 1350

Preventiescan klimaatverandering brengt schadegevolgen in beeld

Delta Lloyd en Klimaatplein.com hebben een preventiescan klimaatverandering ontwikkeld waarmee bedrijven zich kunnen voorbereiden op extreme weersomstandigheden. Deze preventiescan brengt mogelijke schadegevolgen voor bedrijven in beeld en geeft preventiemaatregelen.

De beide ontwikkelaars willen met de preventiescan bewustwording creëren bij bedrijven en aanzetten tot het nemen van preventieve maatregelen. “Voorkomen is beter dan genezen, en zeker ook wanneer het op klimaatverandering aankomt. Er zijn veel manieren om als organisatie de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door te besparen op energie of deze duurzaam op te wekken”, aldus de initiatiefnemers. “Toch is Nederland al dankzij klimaatverandering met 1,7 graad opgewarmd. En dat betekent gevolgen voor de weersomstandigheden. Die zijn extremer en zullen nog extremer worden. Denk aan de extreme neerslag van de afgelopen weken, maar ook aan meer wind en hogere temperaturen.”

Reageer op dit artikel