nieuws

Bloeiend Howden: ‘Brexit bad for business’

Schade 1877

Bloeiend Howden: ‘Brexit bad for business’

Dat de Britten voor vertrek uit de Europese Unie hebben gestemd, is op de korte en langere termijn schadelijk voor de handelsbetrekkingen tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. Daarvan is David Howden, grondlegger van de Britse assurantiemakelaar Howden overtuigd. Hij was gisteren over in Rotterdam om het driejarig bestaan van de Nederlandse vestiging te vieren met het lokale management en klanten.

“We maken nu nog gebruik van het vrije verkeer van diensten binnen de Europese Unie, dat wordt nu een punt van onderhandeling”, aldus Howden, die samen met collega-bestuurder Barnaby Rugge-Price vanuit Londen was ingevlogen. “Wat mij zorgen baart is dat je de uitkomst van die onderhandelingen niet weet”, vult Rugge-Price aan. “Het kan wel twee tot vijf jaar duren voordat er meer duidelijk is. That’s not good for for business.” Tegelijkertijd is er relativering. Rugge-Price: “Toen de Euro werd ingevoerd en eerder bij de millenniumwissel dreigde ook een ineenstorting van alle systemen. Er werden zelfs verdwijningen van vliegtuigen geclaimd die niet waar bleken te zijn. Daar zijn wij dan weer voor.”

[Later meer]

Reageer op dit artikel