nieuws

Allianz en Yarden strijden samen voor bewustwording financiële risico’s na wegvallen partner

Schade 1280

Allianz en Yarden strijden samen voor bewustwording financiële risico’s na wegvallen partner

Verzekeraar Allianz en uitvaartorganisatie Yarden hebben hun krachten gebundeld en bieden een gezamenlijk verzekeringspakket rondom overlijden, bestaande uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Door het inzichtelijk maken van hun eigen financiële situatie hopen beide partijen Nederlanders bewust te maken van de mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.

Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden, vertelt dat uit een onderzoek PanelWizard is gebleken dat 60% van de Nederlanders er bij het overlijden van zijn of haar partner financieel aanzienlijk op achteruit gaat. “30% van de mensen komt in de financiële problemen en ruim een derde moet zijn leefstijl drastisch wijzigen om financieel rond te komen. Samen met Allianz willen wij aan onze maatschappelijke rol verdere invulling geven. Door mensen bewust te maken van de financiële risico’s die het wegvallen van hun partner met zich meebrengt. Wij willen voorkomen dat mensen na een groot verlies er ook nog eens geldzorgen bij krijgen.”

Lastig
Volgens Thom Mallant, directeur Intermediaire Distributie bij Allianz,  staan Nederlanders er om bekend dat ze alles goed geregeld hebben. “Omdat veel mensen het vervelend vinden om na te denken over de gevolgen van het overlijden van een partner, bestaat hier vaak nog veel onduidelijkheid en onzekerheid over. Naast het financieel inzichtelijk maken van de gevolgen, willen we ook duidelijk maken waar mensen al goed voor zijn verzekerd en welke risico’s men nog niet heeft afgedekt.”

 

Reageer op dit artikel