nieuws

Technisch resultaat Univé Schade uit de min

Schade 1827

Technisch resultaat Univé Schade uit de min

Verzekeraar Univé heeft 2015 afgesloten met een nettowinst van 24 miljoen euro, met name te danken aan een positief beleggingsresultaat van 32 miljoen euro. Het technisch resultaat van Univé Schade liet een bescheiden plus zien. Univé moet flink aan de slag om de moeilijke particuliere schademarkt het hoofd te bieden. Daarom kondigt de coöperatie nu ook een driehoofdig bestuur aan, onder leiding van Joost Heideman.

Het technisch resultaat van Univé Schade bedroeg in 2015 € 6,1 miljoen tegenover minus € 9,4 miljoen in 2014. De stijging is volgens het bedrijf een combinatie van een lagere schadelast, lagere beheerskosten en een lichte daling van de premie-inkomsten. Univé profiteerde vorig jaar opnieuw van een positief beleggingsresultaat van 32 miljoen euro.

Kostenniveau
De herinrichting van de IT-infrastructuur leidde tot een daling van de operationele kosten al noemt Univé haar kostenniveau nog altijd te hoog ten opzichte van dat van concurrenten. Het bedrijf streeft er dan ook naar om in 2018 onder de 750 fte uit te komen, nu zijn dat er nog 834. Univé loopt daarmee achter op de doelen die in het jaarverslag van 2014 zijn gesteld.

Het aantal verzekerden steeg naar 1,5 miljoen: een toename van 100.000 ten opzichte van 2014. Het aantal afgesloten verzekeringen steeg van 3,8 naar 4 miljoen. De groei zit met name in fiets- en bromfietsverzekeringen, verzekeringen voor gezinsongevallen, de AVP en doorlopende reisverzekeringen.

Bestuurswijziging
Tegelijk met de jaarcijfers kondigt Univé ook een bestuurswijziging aan. De Raad van Bestuur bestaat nu uit twee leden: Joost Heideman en Herman Hein Roozen, die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde, maar nog tot 1 juni aanblijft. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit een Chief Executive Officer (CEO), Chief Finance & Risk Officer (CFRO) en een Chief Transformation Officer (CTO).

Joost Heideman is benoemd tot CEO en voorzitter. Daarnaast wordt de procedure in gang gezet om de vacatures voor de twee andere functies te vervullen. Het nieuwe bestuur gaat zich onder andere richten op de versterking en innovatie van de Univé Formule en heeft een verbindende rol tussen de hoofdkantoren in Assen en Zwolle en de Regionale Univé’s door het hele land. “Door een goede balans te creëren tussen enerzijds de kracht van het lokale ondernemerschap en anderzijds samenwerking binnen de gehele organisatie, maken we nóg beter gebruik van onze Univé Formule”, benadrukt Heideman.

“Met de uitbreiding van de Raad van Bestuur en een herverdeling van de portefeuilles kunnen we ons nog beter focussen op de veranderende markt en de uitdagingen waar Univé voor staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Joost Heideman de aangewezen persoon is om leiding te geven aan deze transitie”, zegt Cors Hage, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé.

Univé werd in 2015 tweede bij de verkiezing Incompany Awards voor Beste Zakelijke Verzekeraar van Nederland en won een award voor Beste Webcare in de categorie Verzekeringen. Verder werd de website van Univé uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Verzekeraars.

Reageer op dit artikel