nieuws

Proef met certificering terugvindsystemen auto

Schade 815

Proef met certificering terugvindsystemen auto

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is een proef begonnen met het certificeren van systemen die gestolen auto’s kunnen opsporen. Naar verwachting worden de eerste goedkeuringen vanaf 1 juni verleend, zodat verzekeraars vanaf dat moment in hun polisvoorwaarden en in hun communicatie naar hun polishouders kunnen verwijzen naar een VbV/SCM gecertificeerd systeem.

Er is inmiddels voor veertien producten een goedkeuringsaanvraag ingediend. Deze producten worden de komende tijd getoetst door keuringsinstituut Kiwa aan de hand van Europese eisen op het gebied van onder meer temperatuur, instraling en voedingsspanningstesten. Ook worden de producten onderworpen aan een praktijktest en een audit bij de opvolgingsorganisatie en worden de opsporingsresultaten in de praktijk gemonitord.

Reageer op dit artikel