nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Theo Kremer

Schade 8586

Koninklijke onderscheiding voor Theo Kremer

De burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, heeft Theo Kremer (65) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kremer is sinds 1998 algemeen directeur van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), een kennis- en adviescentrum voor aansprakelijkheidsverzekeraars en sinds 2008 voorzitter van de Juridische Commissie Schade van het Verbond van Verzekeraars.

Kremer zette zich in voor de verbinding tussen de verzekeraars en de slachtoffers en hun belangenbehartigers. Daarbij maakte hij zich in het bijzonder sterk voor de verbetering van de positie van letselschadeslachtoffers. Hij was initiatiefnemer van de letselschadedatabank, waarvan de meeste informatie ook voor derden ter beschikking wordt gesteld. Daarnaast initieerde hij de PIV Opleiding voor gevorderde behandelaars en regelaars van personenschade. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de varianten van vergoedingssystemen voor verkeersschaden, de pre-processuele afwikkeling van personenschade en de procedurele normering van personenschade. Dit leidde uiteindelijk tot een aantal Gedragscodes die landelijk worden gebruikt.

Kremer wordt gezien als bruggenbouwer, als verbinder die onder moeilijke omstandigheden wederzijds respect weet te creëren tussen de verschillende partijen. Voor zijn innoverende en deskundige inzet voor de ontwikkeling van de verzekeringsschadebranche ontving hij in september 2015 de Hudig-Langeveldt Prijs. Onlangs kondigde Kremer aan per 1 juni 2016 te stoppen als algemeen directeur van het PIV.

Reageer op dit artikel