nieuws

Grutterink nieuwe schadebaas Vivat

Schade 5068

Grutterink nieuwe schadebaas Vivat

Vivat heeft Edwin Grutterink (48) benoemd tot General Manager Schade. Binnen de directie van Reaal had Sitske Mauritsz als operationeel directeur de leidende rol van het schadebedrijf. In de nieuwe structuur, waarbij Vivat gaat werken met general managers voor de verschillende productlijnen, wordt zij operationeel directeur (COO) van het schadebedrijf.

Vivat werkt aan het versimpelen van haar organisatie. Daarbij wordt het bedrijf via productlijnen ingericht, aangestuurd door general managers. Vivat onderscheidt de volgende productlijnen: Pensioen, Schade, Online, Vermogensbeheer, Individueel Leven Retail en Individueel Leven (‘Service Book’).

Delta Lloyd
Grutterink maakte enige tijd geleden kennis met Vivat in zijn rol als adviseur van de raad van bestuur. Hiervoor werkte hij dertien jaar bij Delta Lloyd, waarvan de laatste vijf jaar als Managing Director General Insurance. Onder zijn leiding werd de winstgevendheid van het schadebedrijf verder verbeterd, de kosten verminderd en de efficiency vergroot. Daarvoor was hij bij Delta Lloyd Groep als Director HRM verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Voorafgaand aan zijn tijd bij Delta Lloyd deed hij ervaring op in diverse directie- en managementrollen bij ABN Amro Verzekeringen, de joint venture tussen Delta Lloyd en ABN Amro.

Reageer op dit artikel