nieuws

Britse spookadviseur moet brommen

Schade 1103

Britse spookadviseur moet brommen

Een Roemeense inwoner van Manchester moet voor 20 maanden de cel in omdat hij zich maandenlang lang ten onrechte heeft uitgegeven als tussenpersoon van Aviva. De spookadviseur bracht op basis van onjuiste gegevens 151 autoverzekeringen onder bij de Britse verzekeraar en benadeelde Aviva daarmee voor 200.000 GBP, circa 254.000 euro. Nadat de verdachte maanden op de vlucht was, werd hij eind april gearresteerd in zijn woonplaats.

De verdachte bracht tussen juli 2012 en april 2013 polissen aan de man bij andere Roemenen in de omgeving van Manchester, van wie velen vaak niet of nauwelijks Engelse spraken. De lage premie die hij hen voorschotelde was veelal overtuigend genoeg, al vertelde hij daar niet bij dat hij voor de verzekeringen valse adressen opgaf. In plaats van de echte adressen in Manchester werden adressen opgegeven in verkeersveiliger plaatsen als Aberdeen en Bromsgrove, wat een aanzienlijk lagere premie opleverde.

De fraude kwam aan het licht nadat Aviva constateerde dat er verdacht veel verzekeringen in deze plaatsen werden gesloten. Op de bankrekening van de verdachte werden vervolgens verschillende betalingen aan en van Aviva gevonden, de laatste als fee voor het aanbrengen van de klanten.

Reageer op dit artikel