nieuws

Meijers levert voorzitter internationaal makelaarsnetwerk

Schade 1124

Meijers levert voorzitter internationaal makelaarsnetwerk

Daniël de Swaan, financieel directeur bij Meijers, is de komende twee jaar voorzitter van het internationale makelaarsnetwerk WBN (Worldwide Broker Network): een wereldwijd netwerk van onafhankelijke risk management consultants en verzekeringsmakelaars.

Tijdens de 54e halfjaarlijkse conferentie van WBN, vorige week in het Amerikaanse San Diego, werd hij benoemd. Hij volgt hiermee de Amerikaan Markham McKnight op, die deze functie de afgelopen twee jaar vervulde.

De Swaan zal als voorzitter de komende twee jaar leiding geven aan de 15 bestuursleden tellende board. Deze is verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van het internationale netwerk. De Swaan is de tweede WBN-voorzitter in de historie die Meijers levert. Jaap Meijers ging hem van 1998 tot 2002 voor. In Nederland is Meijers het enige bij het netwerk aangesloten bedrijf.

35 miljard
Het WBN zag in 1989 het levenslicht onder de naam Insurance Broker Network. Doelstelling van de oprichters was hun nationale klanten ook buiten de landsgrenzen goed van dienst te kunnen zijn. Daartoe zijn strakke, eenduidige procedures over de kwaliteit en snelheid van service opgesteld. Momenteel zijn bij het WBN 110 makelaars uit 102 landen in alle werelddelen aangesloten, die bij elkaar goed zijn voor een premieomzet van circa 35 miljard dollar.

Reageer op dit artikel