nieuws

Harry van der Zwan: ‘Betere dienstverlening voor intermediair door samenwerking met Voogd & Voogd’

Schade 6559

Harry van der Zwan: ‘Betere dienstverlening voor intermediair door samenwerking met Voogd & Voogd’

Delta Lloyd en Voogd & Voogd brachten gisteren het nieuws naar buiten dat zij hun samenwerking op het gebied van particuliere schadeverzekeringen gaan intensiveren. Voor amweb reden genoeg om te bellen met Harry van der Zwan, algemeen directeur van Delta Lloyd Schade.

Waarom nu deze samenwerking?
“Deze voorgenomen samenwerking sluit aan bij de strategische keuzes van Delta Lloyd om op deelgebieden allianties en partnerships te vormen, de efficiëntie van processen verder te vergroten en hierbij samen te werken met het intermediair. Op deze manier willen we rendabele groei realiseren in de particuliere schademarkt. Delta Lloyd verwacht dat deze werkwijze in de toekomst een positief effect heeft op de combined ratio (COR) van schade particulier. De particuliere schademarkt is belangrijk voor Delta Lloyd omdat wij actief willen zijn als full-service aanbieder van verzekeringen via het intermediair. Door de voorgenomen samenwerking kunnen we onze klanten nog betere producten bieden en onze verzekeringsadviseurs een optimale digitale dienstverlening.”

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
“We hebben de afgelopen periode meerdere strategische mogelijkheden onderzocht voor de toekomst van Schade Particulier. De samenwerking met een strategische partner was één van die mogelijkheden. Wij verwachten door deze voorgenomen samenwerking rendabele groei te kunnen realiseren in de particuliere schademarkt.”

En waarom juist de keuze voor Voogd & Voogd?
“Voogd & Voogd is al jaren een volmacht van Delta Lloyd, heeft veel ervaring in de particuliere schademarkt en heeft dezelfde visie op de particuliere schademarkt. Daarnaast heeft Voogd & Voogd één van de meest toonaangevende IT-platformen in de markt en veel ervaring met digitale bedieningsconcepten.”

Wat is de verwachting van Delta Lloyd van de samenwerking?
“We verwachten dat we hiermee rendabele groei kunnen realiseren in de particuliere schademarkt en dat deze werkwijze in de toekomst een positief effect heeft op de combined ratio (COR) van schade particulier. Daarnaast verwachten dat door de voorgenomen samenwerking we onze klanten nog betere producten kunnen bieden en onze verzekeringsadviseurs een optimale digitale dienstverlening.”

Wat wordt de positie van het intermediair in deze samenwerking?
“Het intermediair blijft een belangrijke business partner voor Delta Lloyd en onze particuliere schadeverzekeringen kunnen klanten nog steeds via dit kanaal afsluiten. Met de voorgenomen samenwerking kunnen we ons intermediair juist nog beter bedienen en onze digitale dienstverlening optimaliseren. De activiteiten van Delta Lloyd Xclusief en Pleziervaartuigen vallen overigens niet binnen de voorgenomen samenwerking en blijven bij Delta Lloyd. Goed om te weten is dat de nieuwe onderneming die Voogd & Voogd op gaat richten onafhankelijk van hun andere activiteiten opereert.”

Reageer op dit artikel