nieuws

Aon: Toenemende vraag naar dekking omzetverlies door terreur

Schade 882

Aon: Toenemende vraag naar dekking omzetverlies door terreur

Verzekeringsmakelaar Aon signaleert een toenemende vraag naar dekking voor omzetverlies als gevolg van terreur, ook als er geen sprake is van materiële schade. Nieuwe verzekeringsoplossingen om dat omzetverlies te dekken, zijn sinds kort beschikbaar.

“Terrorismeverzekeringen dekken vooral materiële schade en omzetverlies als gevolg van materiële schade”, zegt Armand Hoftijzer (Aon Nederland). “Een hotel dat in Parijs zijn omzet ziet teruglopen omdat er minder toeristen de stad bezoeken, kan geen aanspraak maken op een klassieke terrorismeverzekering.”

Toename risico’s
Aon constateert dat de risico’s van terreur en politiek geweld wereldwijd toenemen. Zo was 2015 voor Europa het dodelijkste terreurjaar in tien jaar. De Islamitische Staat (IS) is de voornaamste oorzaak van de toegenomen dreiging en zoals gezegd neemt de vraag naar dekking voor omzetverlies zonder materiële schade toe. Dit blijkt uit ‘Terrorism & Political Violence Map’ van de verzekeringsmakelaar. Daarmee brengt Aon de wereldwijde risico’s van terrorisme en politiek geweld voor organisaties in kaart. Elk land krijgt een score van verwaarloosbaar, laag, middelhoog of hoog of ernstig voor de risico’s op het gebied van terrorisme, civiele onlusten en conflicten.

Reageer op dit artikel