nieuws

VNAB lanceert Sanctiepl@tform

Schade

VNAB lanceert Sanctiepl@tform

Branchevereniging VNAB heeft maandag het Sanctiepl@tform gelanceerd. Met behulp van dit platform kan de verzekeringsmarkt volgens VNAB snel en efficiënt aan de Sanctiewet- en regelgeving voldoen.

Op het platform kan worden nagegaan met wie de partijen zaken doen of zaken gaan doen. En er is een controle of een potentiële relatie op de sanctielijst voorkomt. “Door de gestandaardiseerde en geautomatiseerde werking van de online applicatie kan er efficiënt en effectief onderzoek gedaan worden naar het naleven van de Sanctiewet. Al deze onderzoeken worden opgeslagen op het platform en zijn deelbaar binnen de coassurantiemarkt”, licht de VNAB toe.

De branchevereniging vervolgt: “Het VNAB Sanctiepl@tform is het enige platform dat de uitvoering van het cliëntenonderzoek (Customer Due Dilligence) en risico-onderzoek (Transaction Due Dilligence) van de EU- en US-verordeningen volledig ondersteunt. Het platform is web-based en bruikbaar voor zowel coassurantie, volmacht als provinciale posten en toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de VNAB.”

Reageer op dit artikel