nieuws

Swiss Re: explosies Tianjin duurste ramp van 2015

Schade 2076

Swiss Re: explosies Tianjin duurste ramp van 2015

De explosies bij een chemiecomplex in de Chinese stad Tianjin vorig jaar augustus is volgens de Swiss Re Sigma Study de duurste ramp van 2015 en ook de duurste door mensen veroorzaakte ramp voor verzekeraars.

De verzekerde schade door de explosies in Tianjin wordt geschat tussen de $ 2.5 en $ 3.5 mld. en kostte het leven aan 173 mensen. Azië staat sowieso bovenaan als het gaat om het aantal slachtoffers bij rampen. Zo kostte de aardbeving in Nepal aan negenduizend mensen het leven. Van de materiële schade, ongeveer $ 6 mld, is bijna niets verzekerd, meldt Kurt Karl van Swiss Re. De totale verzekerde schade door rampen bedroeg vorig jaar wereldwijd $ 37 mld. Dat bedrag ligt ver onder het tien jaar gemiddelde van $ 62 mld. De totale schade bij deze rampen, inclusief het onverzekerde deel, bedroeg $ 92 mld.

Reageer op dit artikel