nieuws

Nog een app voor mobiel schademelden

Schade 1597

Nog een app voor mobiel schademelden

Gisteren introduceerde niet alleen het Verbond van Verzekeraars de vernieuwde MobielSchadeMelden app, ook E-Polis (tussenpersoon voor bromfietsverzekeringen) en aFrogLeap (creative mobile agency) introduceerden een app waarbij mobiel schade melden eenvoudig is: de Schadeformulier app

“Ja dat was wel even schrikken dat het Verbond gisteren ook een app lanceerde”, zegt Ronald Knijf van E-Polis. “Wij hebben meteen onze app ook live gezet en op die manier wel kunnen meeliften op de hype van het moment.” Volgens Knijf zijn er wel degelijk verschillen tussen beide apps waar te nemen. “Wij hebben als uitgangspunt het gebruiksgemak genomen. De app van het Verbond heeft de verzekeraars als uitgangspunt. In onze app heb je de vrijheid om een aantal zaken ter plekke in te vullen en de rest thuis op een rustiger moment te doen”, aldus Knijf. Inmiddels is de Schadeformulier app al 2500 gedownload.

iPhone
De Schadeformulier app is vooralsnog alleen voor de iPhone beschikbaar. “Wij hebben inderdaad vooralsnog gekozen voor één platform. Nu willen wij feedback krijgen van de gebruikers. Daarmee kunnen we de app verder ontwikkelen. Pas dan zullen we het ook voor een ander platform ontwikkelen. Er zijn hoge kosten aan verbonden en ook dat heeft meegespeeld bij de keuze om het vooralsnog voor de iPhone te ontwikkelen.”

Vergelijking
Het Apple platform iCulture was er gisteren snel bij met een vergelijking van beide apps. Vooralsnog komt de Schadeformulier app er als beste uit. Deze app scoort op 2 van de 4 punten in hun ogen beter dan de app van het Verbond van Verzekeraars. Die punten betreffen het gebruiksgemak en het feit dat je van te voren al allerlei gegevens kunt invoeren en de mogelijkheid om in vrije volgorde door de vragen heen te gaan. Bij de app van het Verbond moeten alle negen schermen in vaste volgorde doorgewerkt worden.

Data
Een echt verdienmodel voor de Schadeformulier app is er nog niet. “We zien echter wel degelijk potentieel . Het gaat om een Europees schadeformulier dus wij willen ons niet beperken tot alleen Nederland. Bovendien gaan de data die we op deze manier binnenkrijgen een steeds grotere en belangrijkere rol spelen. Ook daar zit een verdienmodel in”, aldus Knijf. De volgende innovatie die aan de app toegevoegd gaat worden, is het simultaan samenwerken aan één schademelding. “De basis staat, maar we zijn er nog lang niet. We zullen steeds meer functionaliteiten gaan toevoegen.”

Reageer op dit artikel