nieuws

Britten verkopen 40% meer ‘telematica-autoverzekeringen’

Schade

Britten verkopen 40% meer ‘telematica-autoverzekeringen’

In Groot-Brittannië is de verkoop van autoverzekeringen op basis van telematica, onder meer pay how you drive-verzekeringen, in het afgelopen jaar met ruim 40% gestegen. Nederlandse cijfers zijn er nog niet.

De British Insurance Brokers’ Association (BIBA) maakte de groeicijfers bekend. De moderne verzekeringen zijn vooral populair onder de jongere bestuurders, zij kunnen in Engeland met de nieuwe polissen, waarbij goed rijgedrag wordt beloond, meer dan duizend pond besparen op hun premie. In december 2014 waren er 323.000 van deze ‘nieuwe’ verzekeringen aan de man gebracht, intussen staat dat aantal op bijna 455.000.

In Nederland is de markt van telematica-autoverzekeringen nog een stuk kleiner, blijkt uit een navraag van am:web. Het Verbond geeft in een reactie aan ‘(nog) niet’ cijfers over dit type verzekeringen bij te houden. Nationale-Nederlanden, dat de Fairzekering in de markt heeft gezet, zegt een paar duizend deelnemers te hebben.

Reageer op dit artikel