nieuws

Avéro ontwikkelt adviseursopleiding voor bedrijfscontinuïteit ondernemer

Schade

Avéro ontwikkelt adviseursopleiding voor bedrijfscontinuïteit ondernemer

Avéro Achmea heeft in samenwerking met Kader, een bureau voor kwaliteitszorg, een Business Continuity Management (BCM)-programma ontwikkeld voor adviseurs om ondernemers te helpen met bedrijfscontinuïteit.

Avéro komt met het programma omdat mkb-ondernemers veel behoefte hebben om te weten wat ze in geval van calamiteiten kunnen doen om de schade te beperken. Dit ook omdat calamiteiten vaak leiden tot een faillissement: 40% tot 65% van de mkb-bedrijven gaat na een brand failliet. “Risicomanagement voldoet niet altijd”, zegt Wopke de Jong, business development manager van Avéro Achmea, uit. “Je bent bezig om schades te voorkomen, maar die kun je nooit 100% uitsluiten. En wat doe je als er een calamiteit is? Met business continuity richt je je op het beperken van schade. Van inkomstenverlies bijvoorbeeld. Maar ook van reputatieschade. Dat betekent dus dat je als ondernemer voorbereid moet zijn, zodat je winkel ook in geval van nood, gewoon kan doordraaien.”

Het BCM-programma omvat onder meer een opleiding waarin adviseurs en accountmanagers leren hoe zij hun klanten concreet kunnen adviseren over hun bedrijfscontinuïteit. Bij de opleiding hoort ook een virtuele crisisgame. Daarmee ervaren adviseurs zelf, vanuit het oogpunt van de ondernemer, wat belangrijk is in stressvolle situaties. Naast de opleiding (tweeënhalve dag) is er ook een standaard template voor een business continuity-plan en een online omgeving waarin ondernemers de documenten beveiligd op kunnen slaan.

Reageer op dit artikel