nieuws

Adfiz komt met uniform uitvraagformulier voor WGA en ZW-ERD

Schade

Adfiz komt met uniform uitvraagformulier voor WGA en ZW-ERD

Om de efficiëntie in de keten te verbeteren en het complexe vraagstuk van WGA en ZW-ERD wat beter behapbaar te maken, heeft Adfiz een uniform uitvraagformulier ontwikkeld voor dit proces. Daarover zijn afspraken gemaakt met de verzekeraars.

“Het besluit van een werkgever om eigenrisicodrager voor de WGA of ZW te worden is complex en daarmee zeer adviesgevoelig”, stelt Adfiz. “Onderdeel van het besluitvormingsproces is het vergelijken van offertes van diverse aanbieders. De verzekeraars hanteren op dit moment ieder hun eigen uitvraagformulieren die veel van elkaar verschillen.”

Daarom heeft de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz een uniform uitvraagformulier gemaakt om deze probloemen in de toekomst te voorkomen. De brancheorganisatie heeft ook afspraken met verzekeraars gemaakt over de acceptatie van dit formulier. Adfiz schrijft: “Een standaardisatie van het uitvraagformulier moet er toe leiden dat alle verzekeraars dezelfde benodigde informatie van werkgevers krijgen op basis waarvan zij snel een offerte aan kunnen bieden. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken.”

Reageer op dit artikel