nieuws

Theo Woudstra stopt bij Achmea

Schade

Theo Woudstra stopt bij Achmea

Theo Woudstra (60) vertrekt na een dienstverband van 38 jaar bij Achmea. Per 1 juli 2016 legt hij zijn functie als directeur van de Achmea Claims Organisatie neer.

Woudstra vertrekt met een gerust gevoel. “Achmea is een prachtig bedrijf, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Het is nu een goed moment om ruimte te maken voor nieuwe mensen en me te richten op mijn privéleven.” Woudstra laat amweb weten niet met pensioen te gaan. “Ik ga zeker nog niet met pensioen. Maar ik ga ook niet verkassen naar een andere verzekeraar. De maatschappij vraagt veel participatie en betrokkenheid van de burgers. Ik wil kijken of ik daaraan -tegen aanzienlijk minder uren- een bijdrage kan leveren. Mogelijk in het onderwijs, maar in elk geval in een docerende rol.”

Na een korte carrière bij de Goudse Verzekeringen, is Woudstra in 1978 begonnen bij FBTO in Leeuwarden, een van de eerste rechtsvoorgangers van Achmea. “Ik ben altijd werkzaam geweest in het schadevak en heb daarin ook alle leidinggevende lagen doorlopen. Ik heb de hele ontwikkeling van Achmea meegemaakt: van aanvankelijk de vlootstrategie met een grote autonomie van de betrokken merken, naar de integratie van de organisatie zoals deze na de eeuwwisseling vorm heeft gekregen en nog steeds krijgt.” Theo Woudstra noemt zichzelf een ‘overtuigd betrokkene’ bij de ontwikkeling van Achmea van een coöperatieve verzekeraar naar een moderne onderlinge in de 21ste eeuw.

In 2014 werd door Woudstra de autodealer geherintroduceerd in het schadenetwerk van de verzekeraar. In een interview met Automotive in datzelfde jaar legt hij uit “dat de consument simpelweg graag naar de dealer gaat en dat de extra stap bij geen van de partijen voor extra kosten of verlies van opbrengsten mag zorgen”.

Reageer op dit artikel