nieuws

Petra van Holst nieuwe algemeen directeur ZN

Schade

Petra van Holst nieuwe algemeen directeur ZN

Petra Van Holst-Wormser is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van belangenorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. Ze komt over van ASR, waar ze directeur Ziektekosten was en start op 1 april.

Van Holst werkt al sinds 1989 in uiteenlopende managementfuncties bij ASR en is er sinds 2011 directeur Ziektekosten. Ze was vanuit die functie al bekend met ZN, omdat ze lid van het bestuur was. Na haar overstap naar ZN zal ze samen met Marianne Lensink (directeur Zorg) de directie van de belangenorganisatie gaan vormen. “Het is een eer om deze functie te mogen vervullen”, zegt Van Holst-Wormser. “Mijn hart ligt bij de zorg en ik wil graag een bijdrage leveren aan de dialoog die zorgverzekeraars dagelijks voeren met verzekerden, zorgverleners, de politiek en andere belanghebbenden. Ik ben ervan overtuigd dat ik bruggen kan bouwen tussen de verschillende stakeholders en een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de zorg, in het bijzonder de rol die zorgverzekeraars daarbij spelen.”

Ook ZN-voorzitter André Rouvoet is tevreden over de benoeming: “Het is natuurlijk bijzonder om iemand vanuit ons bestuur in deze functie te benoemen. Ik ben blij dat we een algemeen directeur krijgen met een zo brede en langjarige ervaring op het gebied van verzekeringen en zorgverzekeringen. Het afgelopen jaar heb ik gezien hoe betrokken Petra is bij de ontwikkelingen in de zorg en in het zorgstelsel en ik heb hoge verwachtingen van haar inzet en inbreng daarbij, zeker ook in de verbinding en samenwerking met andere partijen in de zorg.”

Reageer op dit artikel