nieuws

Klaverblad introduceert aov met beperkte uitkeringsduur

Schade

Klaverblad introduceert aov met beperkte uitkeringsduur

Klaverblad Verzekeringen heeft de Royaal Opstap AOV in de markt gezet. Doordat deze een maximale uitkeringsduur heeft van vijf jaar, is de premie aanzienlijk lager dan bij een ‘gewone’ aov, stelt de verzekeraar.

De verzekeraar speelt hiermee in op een behoefte die kennelijk in de markt bestaat. “De broodfondsen zijn natuurlijk wel een teken dat starters, zzp’ers en kleine zelfstandigen niet de middelen hebben voor een volwaardige aov”, zegt Jean-Paul de Gunst, sectorhoofd Personenverzekering bij Klaverblad. “Wij vonden dat er een noodzaak was om iets aan te bieden tussen de uitkeringsduur van maximaal twee jaar en uitkeren tot pensioenleeftijd.”

Volwaardige dekking
De Royaal Opstap Verzekering is een beroepsarbeidsongeschiktheid. De uitkering wordt gebaseerd op de mate waarin de klant zijn eigen werk niet meer kan doen. “We hebben gekozen voor een beperkte uitkeringsduur, maar wel voor een volwaardige dekking. Iemand die op latere leeftijd instapt kun je niet vragen nog eens van beroep te veranderen”, zegt De Gunst.

Voordeel
De acceptatiecriteria bij de Royaal Opstap AOV zijn hetzelfde als bij de ‘gewone’ aov’s en de premie is afhankelijk van leeftijd en zwaarte van het beroep. “Voor iemand die tussen de 30 en 40 jaar oud is en instapt in deze aov kan de premie wel 40% tot 50% lager zijn dan bij een ‘gewone’ aov”, zegt De Gunst. De ondernemer kan kiezen uit een eigenrisicotermijn van 14, 30, 60 of 90 dagen. Tot 56-jarige leeftijd mag het verzekerde bedrag elk jaar met 10% verhoogd worden zonder gezondheidsverklaring of keuring. Als het bedrijf groeit en bloeit kan de ondernemer overstappen naar een aov met een langere uitkeringsduur. “Doet hij dat binnen drie jaar na sluiten van deze aov dan kan hij overstappen zonder gezondheidswaarborgen.”

 

Reageer op dit artikel