nieuws

Avéro Achmea zoekt samenwerking met Universiteit Twente

Schade

Avéro Achmea zoekt samenwerking met Universiteit Twente

Avéro

 Achmea en Universiteit Twente bieden vanaf mei  de premaster Risicomanagement aan voor adviseurs die zich willen ontwikkelen tot risicomanager. “Met de samenwerking onderstrepen we onze stap naar verdere professionalisering van dit vakgebied”, vertelt directeur Jack Hommel van Avéro Achmea.

Avéro Achmea kijkt met het programma de Ruimtemakers al een paar jaar anders naar risico’s. Hommel: “Wij zijn ervan overtuigd dat facetten als gedrag, verantwoordelijkheden en manieren van communiceren ertoe doen binnen ondernemingen. Deze premaster gaat dus niet over verzekeringen, maar over klanten en hun ambities. Welke risico’s kleven er bijvoorbeeld aan ‘exporteren naar het buitenland’ als je klant daar wil groeien? Welke risico’s ziet de ondernemer zelf? Welke risico’s moeten volgens de logistiek medewerkers niet worden onderschat? En welke maatregelen zijn er nodig om die risico’s te minimaliseren? Pas daarna komt het hoofdstuk verzekeren aan de orde.”

Kennis en vaardigheden
Tijdens de premaster Risicomanagement doen deelnemers kennis en vaardigheden om risicoprocessen te doorgronden en te begeleiden. De premaster is opgebouwd uit 4 maandelijkse modules van 2 collegedagen plus een terugkomdag. Wie de premaster met goed gevolg afrondt, ontvangt een geaccrediteerd certificaat.

Geen papieren tijger
“Ze leren structuur aanbrengen in hun bevindingen en hoe ze ondernemers kunnen faciliteren bij het vertalen van die risico’s in kansen”, licht Voorzie Consultant Gerard Rooks toe. Hij begeleidt binnenkort de eerste groep deelnemers aan de premaster. “Zo oefen je met risicomanagement direct invloed uit op het verzilveren van de bedrijfsdoelen en blijft het niet beperkt tot een papieren tijger die eindigt met een polis.”

Reageer op dit artikel