nieuws

Allianz dekt autodelen met SnappCar-verzekering

Schade

Allianz dekt autodelen met SnappCar-verzekering

Allianz en autodeelplatform SnappCar gaan samenwerken om autodelen verzekerd te maken. Met de SnappCar-verzekering zijn klanten van Snappcar verzekerd voor schaderisico’s tijdens de huurperiode.

Volgens Jörg Weber, verantwoordelijk voor Digital & Affinities in de Board of Management van Allianz Benelux is de samenwerking met SnappCar een logische stap voor de verzekeraar: “Naast de ontwikkelingen op het gebied van telematica en (semi-)zelfrijdende auto’s, zien we carsharing als één van de belangrijkste drijfveren voor veranderingen in de autoverzekeringsbranche. Deze samenwerking is een stap op weg naar toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen, iets waar we ons bij Allianz graag voor inzetten.”

Volgens Allianz is het delen van auto’s vooral populair in de centra van de vier grote steden en maken vooral mannen gebruik van het autodelen. De lener (tussen de 25 en 34) is vaak gemiddeld een stuk jonger dan de uitlener (35-54).

Reageer op dit artikel