nieuws

Stichting Salvage ziet aantal vuurwerkgerelateerde branden toenemen

Schade

Stichting Salvage ziet aantal vuurwerkgerelateerde branden toenemen

Stichting Salvage heeft rondom de jaarwisseling in totaal 91 keer in actie moeten komen voor een brand. Van die branden waren 39 (42.9%) vuurwerkgerelateerd. Dat aantal zit al sinds 2010 in de lift, meldt de stichting.

Dat leverde voor de stichting geen problemen op. De brandmeldingen waren goed verspreid over de verschillende regio’s en ook over de tijd, dus was er geen sprake van piekbelastingen. In totaal was er bij zeven van de branden sprake van een grote of zeer grote brand en waren er bij alle branden in totaal 126 ‘objecten’ betrokken. In dat opzicht was de jaarwisseling een redelijk normale ten opzichte van de vorige jaren. Maar het aantal branden dat vuurwerkgerelateerd is blijft stijgen, schrijft de stichting: “Sinds 2010 is er een duidelijke toename van het aantal vuurwerkgerelateerde branden tijdens de jaarwisseling.”

Reageer op dit artikel