nieuws

Kamervragen over omvallen Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij

Schade

Kamervragen over omvallen Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij

De berichtgeving over het einde van Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij uit Zeeuws-Vlaanderen heeft voor verontwaardiging gezorgd bij VVD-Kamerlid Aukje de Vries. Zij heeft Kamervragen gesteld aan minister Dijsselbloem.

Zo wil De Vries van de minister weten wat de rol van DNB is geweest. “Heeft DNB het voortbestaan van de kleine Onderlinge Hagel Verzekering Maatschappij onmogelijk gemaakt? Welke eisen heeft DNB deze verzekeraar opgelegd, die het bedrijf de das om hebben gedaan?” Daarnaast vraagt De Vries zich af of “de knellende regels voor dit soort kleine, onderlinge verzekeraars” wel zin hebben. “In hoeverre is de betrouwbaarheids- en geschiktheidstoets een belemmering voor dit soort kleine, onderlinge verzekeraars? Waarom valt deze kleine verzekeraar niet onder de recent opgehoogde vrijstellingsgrenzen voor Solvency Basic?”

De kleine verzekeraar kan de vergrote regeldruk van DNB niet aan en wordt opgeheven. Vooral de toetsingseisen voor het bestuur nekten de 130 jaar oude onderlinge. Deze bestuurders kwamen namelijk niet door het toetsingsgesprek, waarbij wordt gekeken naar de betrouwbaarheid en geschiktheid van bestuurders.

Reageer op dit artikel