nieuws

HDI-Gerling verder als HDI Global SE

Schade

HDI-Gerling verder als HDI Global SE

Schadeverzekeraar HDI-Gerling Industrie Versicherung AG gaat sinds 8 januari van dit jaar door het leven als HDI Global SE. Met de nieuwe naam wil de ook in Nederland actieve verzekeraar het internationale profiel benadrukken.

HDI, dat onderdeel is van verzekeringsgroep Talanx Group is, waar onder maar Hannover Re ook bij zit, gaat vanaf vandaag opereren onder het merk HDI. “De naamswijziging is een belangrijke mijlpaal in onze meer dan 100-jarige geschiedenis”, zegt Christian Hinsch, CEO van HDI Global SE en vice-voorzitter van de raad van bestuur van Talanx. “Onze nieuwe naam weerspiegelt het toenemende internationale profiel van ons bedrijf. Momenteel genereren wij bijna 60% van ons premievolume in markten buiten Duitsland, en die trend zet door.”

De naamsverandering geldt ook voor de Nederlandse tak van HDI. Joost Vink, managing director in Nederland, reageert: “Het nieuwe merk HDI helpt ons activiteiten in de Nederlandse markt te verbreden. De nieuwe naam HDI Global SE (SE staat voor Societas Europaea, dat is een Europese naamloze vennootschap, red.) weerspiegelt onze internationale betrokkenheid en samenwerking veel beter dan de vorige rechtsvorm van een Duitse AG. Daarnaast is de nieuwe naam veel eenvoudiger te gebruiken door internationale klanten. We zijn daarom blij met deze wijziging.”

Consolidatieslag
Vink vertelde in het am:magazine van afgelopen juni al over de transitie die HDI nu heeft afgerond. Hij zei destijds: “We zitten momenteel in de transitiefase van lokale vennootschap naar een branch van de Duitse AG. Hiermee vergroten we de kansen voor de Nederlandse tak om op grotere schaal zaken te doen en onze klanten te voorzien van een completere dienstverlening met onder andere meer capaciteit. Voor de grotere brand- en bedrijfsschaden, technische verzekeringen en aansprakelijkheidsprogramma’s wordt nu al de AG in Duitsland als risicodrager gebruikt. In het grootzakelijke gedeelte van de schademarkt ontkom je niet aan een consolidatieslag. Het werken met branches is efficiënter qua kapitaalbenutting: er is nog maar één herverzekeringsstructuur nodig. En je krijgt, voornamelijk, alleen met de toezichthouder in het thuisland te maken, in ons geval Duitsland.”

Reageer op dit artikel