nieuws

CED neemt alarmcentrale SOS International over van ASR

Schade

CED neemt alarmcentrale SOS International over van ASR

CED heeft de alarmcentrale SOS International overgenomen van ASR. CED wil met de overname zijn positie als full-service schadespecialist verder versterken. Over het overnamebedrag is niks bekend gemaakt. Marcel van der Meulen, oud-CEO van Reaal, wordt benoemd als directeur.

SOS International biedt al meer dan dertig jaar wereldwijd hulp aan gestrande reizigers, bij ziekte, een ongeval of autopech. De alarmcentrale is aangesloten bij International Assistance Group, een netwerk van 160 partners in meer dan 40 landen. CED wilde de alarmcentrale graag overnemen om de traditionele knip tussen noodhulpverlening en schadehulpverlening te doorbreken en die twee diensteals en geheel aan te bieden.

Hans Coffeng, CEO van CED, is blij met de overname: “Met de overname van SOS International versterkt CED zich niet alleen met een gerenommeerde speler op het gebied van hulpverlening. We breiden zo ook onze zogeheten front-office activiteiten uit: juist hier kunnen we als schadespecialist het verschil maken. SOS International heeft direct contact met mensen in onvoorziene situaties en CED heeft alles in huis om vervolgens de schade of calamiteit geïntegreerd af te handelen. Of het nu gaat om autopech, inbraak, brand of persoonlijk letsel: samen met SOS International bieden we gedupeerden snel hulp en duidelijkheid op het moment dat het er toe doet.”

ASR, dat het afgelopen jaar juist zelf veel overnames deed, denkt dat de alarmcentrale bij CED beter tot zijn recht komt. Karin Bergstein, lid van de Raad van Bestuur van de verzekeraar: “SOS International bedient vele verzekeraars en andere bedrijven buiten a.s.r. en kent hierdoor zijn eigen specifieke dynamiek. De dienstverlening van CED en SOS is complementair. Daarmee hebben we met CED de juiste partner gevonden voor de overname van SOS International, dat binnen het a.s.r. concern altijd een autonome positie heeft ingenomen. Onder de vleugels van CED kan SOS International zich verder ontwikkelen en dat is goed voor alle mensen die op enig moment een beroep doen op de diensten die SOS International biedt.”

CED heeft een nieuwe directeur aangesteld in de persoon van Marcel van der Meulen, de oud-CEO van Reaal. Hij was het tweede halfjaar van 2014 bestuursvoorzitter bij de inmiddels door Anbang overgenomen verzekeraar en nam toen plots afscheid. Voor Van der Meulen is SOS International zeker geen onbekend, hij was van 2003 tot 2006 al CEO bij de alarmcentrale.

Reageer op dit artikel