nieuws

CCS en Marsh werken samen aan online tool voor risicoadvies

Schade

CCS en Marsh werken samen aan online tool voor risicoadvies

Softwareontwikkelaar en expert in risico-expert Marsh hebben samen een online risicoanalyse- en adviestool op de markt gebracht. De Roundcube Profiler, zoals de tool heet, is ontwikkeld voor de zakelijk adviesmarkt.

Met Roundcube Profiler worden risicoanalyses online en real-time uitgevoerd en is er direct een maatwerkadviesrapport beschikbaar. De resultaten worden gebenchmarkt tegen een database van ruim 10.000 risicoanalyses die eerder door Marsh zijn gedaan, wat zorgt voor een goede afstemming van premie en voorwaarden op het risico.

“Goede inschattingen zijn de kern van verzekeren”, zegt Madelein Leegwater, directeur van Roundcube Profiler. “Zeker bij het accepteren van zakelijke schaderisico’s is het belangrijk om het risicoprofiel van de aanvrager zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.” Leegwater stipt het probleem aan dat risicoanalyses vaak langzaam gaan: “Dit wordt meestal nog handmatig gedaan. Deze conventionele aanpak zorgt echter voor een lange doorlooptijd en hoge eerste kosten. Daarnaast zorgt het aantal menselijke handelingen ervoor dat de foutkans toeneemt en dat premie en voorwaarden niet altijd optimaal zijn afgestemd op het risico van de klant.”

Reageer op dit artikel