nieuws

Boekhandel voorlopig in gelijk gesteld na rechtszaak tegen Reaal

Schade

Boekhandel voorlopig in gelijk gesteld na rechtszaak tegen Reaal

Haasbeek Herenhof, een boekhandel uit Alphen aan de Rijn, is door de rechter voorlopig in het gelijk gesteld in hun zaak tegen Reaal. De verzekeraar weigerde geld uit te keren na een verwoestende brand in het voorjaar van 2014, maar moet nu alsnog over de brug komen. De eigenaren staan nog steeds open voor een schikking met Reaal voor ongeveer 75% van het totale bedrag, wat is geschat op 1 miljoen euro.

Wel moet nog blijken wanneer de eigenaren hun geld krijgen en hoeveel dat is. De rechter is begin januari begonnen met het schrijven van het vonnis, een klus die maximaal zes weken duurt. Als de verzekeraar het bedrag van de schikking accepteert, komt er geen vonnis en is hoger beroep niet mogelijk. Reaal heeft tot 15 januari de tijd om op het voorstel van Haasbeek in te gaan.

Het conflict tussen de partijen draaide om het ontbreken van een onderhoudsrapport van de meterkast in de winkel. Na onderzoek bleek dat de brand in een deel van de kast was ontstaan waar niet Haasbeek, maar het gemeentelijk energiebedrijf verantwoordelijk voor is.

De eigenaren zijn blij met het besluit van de rechter. Reaal laat weten niet in te gaan op individuele gevallen. “Bovendien is deze zaak nog onder de rechter. Wij wachten dus de einduitspraak van de rechter af”, aldus woordvoerder Hidde Kuik.

Reageer op dit artikel