nieuws

ASR vrijuit in ‘Front Runner-zaak’

Schade

ASR vrijuit in ‘Front Runner-zaak’

Verzekeraar ASR is vrijgesproken in de ‘Front Runner-zaak’. Eind december berichtte am:web dat Front Runner, een keten in sportkleding, failliet dreigde te gaan doordat ASR weigerde de schade te vergoeden na een dubbele inbraak.  Hierdoor stonden de partijen eind vorig jaar tegenover elkaar in de rechtszaal. De rechter heeft besloten dat ASR niet hoeft te betalen. Beveiligingsspecialist Evema is nu veroordeeld tot het betalen van €200.000 euro aan Front Runner.

Naast de verzekeraar moest dus ook beveiligingsspecialist Evema voor de rechter verschijnen. Het Apeldoornse bedrijf was verantwoordelijk voor de levering en installatie van het inbraakbeveiligingssysteem. Zoals uit eerdere berichtgeving al is gebleken, voldeed het alarmsysteem op papier aan alle eisen. Bij een eerste inbraak in de zomer van 2015 werkte het alarm naar behoren, maar tijdens een tweede inbraak in september 2015 ging het mis: het alarm werkte niet. De totale schade na de inbraak werd geschat op ruim een half miljoen euro.

De rechter heeft besloten dat verzekeraar ASR geen vergoeding hoeft uit te keren. Evema is veroordeeld tot het betalen van een voorschot op de schade die Front Runner heeft opgelopen: €200.000. Daarnaast moet het beveiligingsbedrijf ook de proceskosten van ruim €4750 aan Front Runner betalen. De sportkledingketen is zelf veroordeeld tot betaling van de proceskosten aan ASR: €4680 euro.

Blij voor klant
ASR laat bij monde van Daan Wentholt weten blij te zijn voor Front Runner: “Vanaf het begin hebben wij meegedacht met Front Runner in deze zeer vervelende situatie. Wij zijn blij dat het vonnis voor de klant positief uitpakt en dat de rechter heeft besloten dat Front Runner direct een bedrag krijgt toegekend. Het vonnis is tevens een bevestiging van ons standpunt en dat wij de polisvoorwaarden juist hebben geïnterpreteerd.”

Zowel Front Runner als Evema waren niet bereikbaar voor een reactie.

Reageer op dit artikel