nieuws

Taylor Mates ontwikkelt ‘Noodstop’-app voor smartphones

Schade

Taylor Mates ontwikkelt ‘Noodstop’-app voor smartphones

Assurantiekantoor Taylor Mates uit Oss en Den Bosch heeft in samenwerking met app-ontwikkelaar AppSky een schade-app ontwikkeld. Met Noodstop-app hoopt de intermediair direct hulp te bieden bij schade. “Bij schade wil je niet je verzekeringspasje zoeken, maar snel en simpel met je mobiel de schade melden en foto’s doorsturen”, aldus Bart van Helvoort van Taylor Mates.

Het onafhankelijke assurantiekantoor wil met de app meer gemak creëren voor de klant en zegt het niet te doen vanuit kostenefficiency, maar vanuit gemak voor onze relaties. Het werkt als volgt: gebruikers kunnen met hun mobiel een schade melden, schadeformulier inclusief foto’s versturen, maar ook in binnen- en buitenland direct contact leggen met politie, EHBO of Taylor Mates. Daarnaast is het als kantoor mogelijk om de klant over bepaalde onderwerpen een bericht te sturen indien de klant dit als zijn interessegebied als optie heeft ingeschakeld.

Veel apps
“Er bestaan al verschillende apps in de verzekeringswereld, alleen deze zijn alle geïnitieerd vanuit een aanbieder. Maar onze klanten rekenen op onze hulp als onafhankelijk kantoor en hebben in de praktijk contracten bij meerdere verzekeraars lopen. Nu kunnen ze ook via hun smartphone bij ons terecht en hoeven ze niet allerlei apps van verschillende verzekeraars te gebruiken. Voor ons is dit een middel om te laten zien aan je klanten dat je een modern kantoor bent, het draagt bij aan de invulling van je merk als kantoor”, zegt Van Helvoort.

Adfiz-leden
Van Helvoort wil de app ook toegankelijk maken voor andere advieskantoren. Samen met Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs, is een pilot gestart onder een aantal andere Adfiz-leden, om daarna branchebreed geïntroduceerd te worden. Ieder kantoor kan een eigen app krijgen met een unieke naam in de appstore.

Reageer op dit artikel