nieuws

Stormschade in Verenigd Koninkrijk geschat op € 6,8 mld

Schade

Stormschade in Verenigd Koninkrijk geschat op € 6,8 mld

KPMG schat in dat de schade door de twee stormen en de overstromingen de afgelopen dagen in het Verenigd Koninkrijk kan oplopen tot meer dan £ 5 mld (€ 6,8 mld). Naar verwachting zal ongeveer een vijfde van dat bedrag betaald worden door gedupeerden die niet of onderverzekerd zijn. Dat zegt KPMG tegen de Britse krant The Guardian.

De accountant verwacht dat verzekeraars in het Verenigd Koninkrijk zo’n £ 1,5 mld (€ 2,04 mld) zullen uitkeren. Naar schatting moeten burgers en bedrijven zelf voor ruim £ 1 mld (€1,36 mld) opdraaien en ruim £ 2 mld (€ 2,72 mld) zal betaald moeten worden door de Britse overheid wegens schade aan onder andere de infrastructuur en overheidsgebouwen.

Experts verwachten naast de enorme schadelast nog een andere negatieve ontwikkeling voor de Britse verzekeringssector. “We zullen een toename zien in het aantal mensen dat niet verzekerd is. Simpelweg omdat ze zich de verzekering niet kunnen veroorloven, maar ook omdat de verzekeraars in sommige gevallen het risico niet meer willen verzekeren”, zegt Gary Lovatt, voorzitter van de Federation of Small Businesses in Cumbria en Lancashire.

Reageer op dit artikel