nieuws

ZorgverzekeringWijzer.nl: ‘Budgetpolis moet worden verboden’

Schade

ZorgverzekeringWijzer.nl: ‘Budgetpolis moet worden verboden’

Vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl wil dat de overheid de budgetpolis verbiedt. Volgens de site wordt in sommige gevallen slechts 20% van de behandeling vergoed. “Het kan zo niet langer. De consument moet beter beschermd worden en dergelijke zorgverzekeringen moeten worden verboden”, aldus Wilfred Mooij van Zorgverzekeringwijzer.nl.

Volgens ZorgverzekeringWijzer.nl hebben meerdere rechters al uitgesproken dat er minimaal 50% van de feitelijke kosten vergoed moet worden. Mooij ontdekte echter dat een uitgebreide borstkankeroperatie al gauw € 13.188 kost in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. “Enkele budgetverzekeringen vergoeden slechts € 2.583,72. Deze doodzieke doorverwezen patiënt heeft feitelijk geen keuze en betaalt alleen al van de operatie 80% zelf. Als zij het hier niet mee eens is moet ze haar gelijk uiteindelijk bij de rechter halen”, zegt Mooij.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft dit jaar haar zorg over de groei van het aantal budgetzorgverzekeringen al geuit. Volgens de NZA, communiceren verzekeraars dat zij op kwaliteit selecteren, maar de zorgautoriteit constateert dat bij de 17 budgetverzekeringen een meer dan evenredig aantal gecontracteerde verzekeraars onder verscherpt toezicht staat. Ook het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis maakt zich zorgen en heeft inmiddels op zijn website gewaarschuwd voor ongecontracteerde zorg en dat een patiënt dan een deel van de kosten zelf moet betalen.

Reageer op dit artikel