nieuws

Univé en VGZ verhogen zorgpremies niet

Schade

Univé en VGZ verhogen zorgpremies niet

De zorgpremies van Univé en VGZ blijven in 2016 onveranderd. De basisverzekering van VGZ blijft volgend jaar € 107,95 en die van Univé blijft € 107. Dat maakten de zorgverzekeraars woensdag bekend.

Gisteren maakten veel zorgverzekeraars hun premie bekend. De premies van andere grote verzekeraars, zoals CZ, Menzis en Zilveren Kruis, stegen in tegenstelling tot die van VGZ en Univé wel. Die stijgingen waren doorgaans minder hoog dan het kabinet op Prinsjesdag had aangekondigd. Minister Schippers ging uit van een gemiddelde stijging van € 7 per maand. Bij het berekenen van de nominale premie hield het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport er rekening mee dat verzekeraars €1,5 mld van hun overreserves zullen inzetten.

De meeste verzekeraars zijn in staat onder het verwachte bedrag te blijven door aanspraak te doen op hun reserves. Vorig jaar werd er in totaal al € 800 mln van de reserves gebruikt om de zorgpremie betaalbaar te houden. Eerder zei Independer niet te verwachten dat alle zorgverzekeraars aanspraak kunnen maken op hun reserves aangezien niet alle zorgverzekeraars even veel aan reserves hebben.

Reageer op dit artikel