nieuws

Najaarsstorm zorgt voor € 10 mln aan schade

Schade

Najaarsstorm zorgt voor € 10 mln aan schade

De eerste serieuze najaarsstorm, die deze week vooral in de nacht van dinsdag of woensdag over de westelijke (kust)regio raasde, heeft naar schatting voor € 10 mln  schade aangericht aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven.

Dit blijkt uit de eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars, gebaseerd op historische schadedata en de eerste claims die zijn binnengekomen bij de verzekeraars. De hevige wind, die ook in het binnenland snelheden tussen de 70 en 95 kilometer per uur bereikte, zorgde vooral in Zuid-Holland en westelijk Brabant voor veel meldingen, al kwamen er ook schadeclaims uit de noordelijke provincies en meer landinwaarts. De schade werd vooral veroorzaakt door omgevallen bomen, rondvliegende takken en puin – soms ook in combinatie met waterschade. De derde novemberweek begon zondag al met enkele miljoenen aan wind- en regenschade op particuliere en zakelijke opstal- en inboedelverzekeringen. Dinsdagavond en -nacht zorgde met name felle windstoten voor schade aan huizen en bedrijfspanden.

Miljoenenstorm
De najaarsstorm is de vierde ‘miljoenenstorm’ dit jaar, na een storm in het tweede weekend van januari, het voorjaar en een zware storm afgelopen zomer. In de schaderaming zijn voertuigschade en schade aan overheidseigendommen en landbouw niet meegenomen.

Reageer op dit artikel