nieuws

Independer: ‘Klant niet goedkoper uit zonder vergelijkingssite’

Schade

Independer: ‘Klant niet goedkoper uit zonder vergelijkingssite’

Dat mensen bij het sluiten van een verzekering goedkoper uit zouden zijn zonder een vergelijkingssite, klopt volgens Independer niet. De vergelijker reageert daarmee op het initiatief van Ditzo, dat nog maximaal € 50 wil betalen voor een via een vergelijkingssite afgesloten autoverzekering.

Ditzo stopte dit voorjaar tijdelijk met vergelijkingssites als marketingcampagne richting de klant, onder het mom ‘de enige echte vergelijker ben jij’. De verzekeraar onderhandelde in de tussentijd met vergelijkers, maar wilde niet meer dan € 50 betalen. De Consumentenbond, en Zanox gingen hiermee akkoord, maar grotere vergelijkingssites als Independer, Pricewise en Hoyhoy niet.

Independer laat via een woordvoerder weten dat de stelling dat een klant zonder vergelijker goedkoper uit is, niet klopt. “Vergelijkingssites bieden consumenten gemak en houden de prijzen laag. Door de transparantie concurreren verzekeraars immers feller. Zo besparen consumenten jaarlijks tientallen miljoenen. De suggestie dat consumenten goedkoper uit zijn zonder vergelijkingssite is daarom onjuist.”

Gratis
Het bedrag dat Independer vraagt is nodig voor de bedrijfsvoering, laat de woordvoerder weten. “Het vergelijken, het advies en het afsluiten is voor consumenten gratis. Independer maakt kosten om deze door consumenten zo gewaardeerde service in stand te houden en moet investeren in merkbekendheid en nieuwe diensten. De kosten daarvan liggen ruim boven het bedrag dat Ditzo als eenmalige vergoeding biedt om het afsluiten te faciliteren. Vergoedingen zijn onze enige inkomstenbron.”

Reageer op dit artikel