nieuws

Forse stijging zorgpremie bij Eno

Schade

Forse stijging zorgpremie bij Eno

Zorgverzekeraar Eno (Salland ZorgDirect en HollandZorg) heeft de premie voor de basisverzekering vastgesteld op € 1.356 per jaar. Per maand is dat een premie van € 113 (€ 99,95). Daarmee dreigt de zorgverzekeraar zich uit de markt te prijzen, schrijft het FD.

Eno laat in een reactie weten dat de hoge premie gerechtvaardigd is in verband met de bijpassende kwaliteit. Zo zijn alle ziekenhuizen en huisartsen in de kernregio Salland gecontracteerd. De woordvoerder relativeert de hoge premie door aan te geven dat het om het individu gaat en wat die betaalt.

Reserves
Eno haalt € 108 per verzekerde uit de reserves om de verwachte stijging van de zorgkosten op te vangen. In vergelijking met de andere verzekeraars is dat aan de lage kant. CZ bijvoorbeeld legt € 191 per verzekerde bij.

Energiek
Twee weken geleden maakte Eno bekend dat het stopt met het label Energiek. “Zes jaar geleden hadden we een droom: de beste zorgverzekering voor vrouwen creëren. Wij geloofden stellig dat dit kon en daarom hebben wij ons volledig ingezet voor betere zorg voor vrouwen en speciale vergoedingen. Helaas is het ons niet gelukt om een zorgverzekering neer te zetten met vrouwspecifieke vergoedingen tegen een acceptabele premie”, aldus Eno op de eigen website. Het label gaat per 1 januari op in Salland ZorgDirect.

Reageer op dit artikel