nieuws

Ziggo Dome betaalt smartengeld na val bij Hazesconcert

Schade

Ziggo Dome betaalt smartengeld na val bij Hazesconcert

Concerthal Ziggo Dome in Amsterdam heeft € 16.000 betaald aan een bezoekster van Holland Zingt Hazes, die op de gladde vloer onderuit ging en een gebroken schouder opliep. Het is voor zover bekend de eerste keer dat Ziggo Dome uitkeert, al zijn er meerdere valpartijen en schadeclaims geweest.

De vrouw stelde Ziggo Dome aansprakelijk voor haar val en kreeg uiteindelijk € 16.000 uitgekeerd van de verzekeraar van Ziggo Dome. Volgens haar advocaat Jeanine Peters van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht, was het een lastige zaak. “Volgens de verzekeraar van Ziggo Dome voldeed de vloer aan alle eisen voor stroefheid, en kon hen dan ook niets worden verweten. Maar op internet wemelt het van de meldingen over de gladde vloer van de foyer, en ook de EHBO’ers daar zeiden er al expres voor klaar te gaan staan als de grote zaal leegloopt. Het was dus een bekend probleem, waar allang iets aan gedaan had kunnen worden”, zegt Peters.

Ziggo Dome zou ook een eigen onderzoek hebben gedaan naar de gladheid van de vloer. Daarbij zou de vloer alleen met kraanwater zijn getest op gladheid, maar niet met bier en andere drank, en alleen met rubber en kunststof zolen, niet met leer. “Het hele onderzoekje is op zijn minst discutabel, omdat het is verricht door de leverancier van de vloeren zelf! Dat is dus een kwestie van WC Eend die beweert dat WC Eend veilig is. Ik heb gepleit voor een onafhankelijke expertise, maar daar zijn ze niet op ingegaan”, aldus Peters. Volgens het juristenbureau heeft het uitvoerige onderzoek uiteindelijk geleid tot een uitkering van smartengeld. Ziggo Dome heeft desondanks niet erkend aansprakelijk te zijn voor de geleden schade.

Reageer op dit artikel