nieuws

Sjerlok spoort gestolen goederen op voor Delta Lloyd

Schade

Sjerlok spoort gestolen goederen op voor Delta Lloyd

Met de inzet van het innovatieve systeem Sjerlok, dat gebruik maakt van big data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk, wil Delta Lloyd de schadelast door diefstal verminderen. Uiteindelijk moet dat leiden tot lagere verzekeringspremies voor de klant.

In geval van diefstal of vermissing gaat Sjerlok direct op zoek naar het vermiste object door het internet af te speuren. Het systeem vergelijkt en koppelt deze informatie met de informatie van de gestolen goederen. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoekbureaus.

Schadelast
“Diefstal vormt een groot deel van onze schadelast. De afgelopen jaren is Delta Lloyd steeds beter geworden in het terugvinden van gestolen goederen. Met Sjerlok verwachten we de schadelast door diefstal met nog eens minimaal 10% te kunnen verminderen. En dat vertaalt zich terug in lagere premies voor onze klanten. Daarnaast is het terugvinden van bijvoorbeeld sieraden ook van grote emotionele waarde voor onze klanten en verhoogt het de pakkans van daders en helers”, aldus Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Particulier Schade Delta Lloyd.

Sjerlok is ontwikkeld door 8vance Matching Technologies in samenwerking met Delta Lloyd en een aantal studenten van de Hogeschool Leiden – Forensisch ICT.

Reageer op dit artikel