nieuws

Hiscox breidt dekking en service uit van Data Risk Verzekering

Schade

Hiscox breidt dekking en service uit van Data Risk Verzekering

De Data Risk Verzekering van Hiscox biedt een uitgebreidere dekking en meer service en heet vanaf vandaag Cyber & Data Risk by Hiscox. Ook zijn de polisvoorwaarden vereenvoudigd.

Nieuw in de verzekering zijn onder meer de dekkingen voor verlies van geld van de bankrekening, hacking van telefonie en de gevolgen van het niet voldoen aan de normen van de Payment Card Industry Data Securtity Standard (PCI DSS).

Verzekerd bedrag
Hiscox heeft de capaciteit van de verzekering uitgebreid en het verzekerde bedrag verhoogd naar maximaal € 15 miljoen. Ook wordt omzetderving offline als gevolg van een inbreuk gedekt, de zogeheten bedrijfsschade. Verder biedt Hiscox alle nieuwe verzekeringnemers een (Security) Quick Scan aan van hun systemen en organisaties. Bij zo’n scan komt een specialist langs voor een intake in het bedrijf.

Polisvoorwaarden
Hiscox zegt dat het de polisvoorwaarden inhoudelijk heeft verbeterd en leesbaarder heeft gemaakt. “Als je een verzekering sluit, wil je natuurlijk weten wat er nu wel en niet is verzekerd”, zegt Yasin Chalabi, manager Professional Insurances bij Hiscox. “Daarom hebben wij ons uiterste best gedaan om de polisvoorwaarden zo te verwoorden dat iedereen ze kan begrijpen. Dat was niet eenvoudig, omdat het natuurlijk ook juridisch moet kloppen. Verder zijn wij transparant en benoemen we duidelijk wat wij verzekeren. Zo voorkom je discussies achteraf.”

Online portal
Hiscox stelt ook een online portal beschikbaar aan klanten en de adviseur. “Op eRisk Hub kunnen onze klanten onder andere assistientie krijgen als ze slachtoffer zijn van een cyber- of datacrime. Maar ze vinden ook nieuwsartikelen, white papers en webinars, met een schat aan informatie over de risico’s die zij lopen en wat ze daaraan kunnen doen”, aldus Chalabi.

Reageer op dit artikel