nieuws

Compliment voor verzekeraars na hijskraanincident

Schade

Compliment voor verzekeraars na hijskraanincident

Omdat verzekeraars snel met geld over de brug komen na het hijskraanincident in Alphen aan den Rijn doen maar weinig gedupeerden een beroep op een onlangs ingesteld noodfonds. Dat heeft slechts € 120.000 hoeven uitkeren aan bewoners en ondernemers met directe schade, aldus voorzitter Nico Schoof vrijdag. Hij is oud-burgemeester van Alphen aan den Rijn.

Op 3 augustus gleden kranen met een brugdeel voor de Julianabrug van hun pontons. Door het ongeluk raakten achttien woningen onbewoonbaar. “Verzekeraars hebben dit keer haast gemaakt met het vergoeden van de schade. Normaliter gaat daar enige tijd overheen. Nu hoefde het merendeel van de bewoners en ondernemers geen groot beroep te doen op het steunfonds”, aldus Schoof die de verzekeraars een compliment geeft.

Het steunfonds heeft een gegarandeerd vermogen van € 1,25 miljoen. Het is vrijwel direct na het hijskraanincident opgericht door de drie betrokken aannemers BSB, Mourik en Peinemann. Doel is dat bewoners rekeningen voor reparaties kunnen betalen in afwachting van een vergoeding door hun verzekeraar.

“Nederlanders zijn goed verzekerd en dat werpt nu zijn vruchten af. Wellicht verandert dit nog als na de berging de woningen en bedrijfspanden worden vrijgegeven”, aldus Schoof.

Reageer op dit artikel