nieuws

Airbnb beschermt Nederlandse verhuurders tegen schadeclaims

Schade

Airbnb beschermt Nederlandse verhuurders tegen schadeclaims

Airbnb, De online marktplaats voor tijdelijke verhuur van woningen, gaat zijn Amerikaanse verzekeringsprogramma invoeren in zestien andere landen, waaronder Nederland. Dit schrijft het FD.

Met dit zogeheten host protection insurance programma beschermt de marktplaats verhuurders tot een bedrag van maximaal  $ 1 mln (€ 882.000). Verhuurders waren al gedekt voor schade in de woningen, nu worden ze behoed voor claims bij fysiek letsel. Daarbij gaat het om ongelukken die in de buurt van de woning of het appartement plaatsvinden, maar ook om schade die de huurders kunnen veroorzaken.

Primaire verzekering
Het gaat om een primaire verzekering, die dus altijd dekking geeft ongeacht of er andere verzekeringen gesloten zijn die hetzelfde risico dekken. Airbnb werkt voor deze verzekering samen met Lloyd’s of London. Alle verhuurders in Nederland vallen automatisch onder de verzekering.

Deeleconomie
In Nederland bieden ASR, Centraal Beheer en Nationale-Nederlanden al dekkingen voor verhuur via bijvoorbeeld Airbnb. Centraal Beheer heeft dat meegenomen op zijn woonverzekering. ASR begon al in 2009 met een verhuurdekking, als uitbreiding van bestaande inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Nationale-Nederlanden heeft ook de dekking op de inboedelverzekering uitgebreid. Polishouders zijn daarin standaard gedekt tegen brand- water- en stormschade bij tijdelijke verhuur van hun woning van maximaal twee maanden.

Reageer op dit artikel