nieuws

Verbond blij met reparatiemaatregel WGA

Schade

Verbond blij met reparatiemaatregel WGA

Het Verbond van Verzekeraars is blij met de reparatiemaatregel van minister Asscher. Hiermee is het risico dat werkgevers via een maas in de WGA-regelgeving eenmalig een oneigenlijk voordeel kunnen behalen, afgewend. 

Volgens het Verbond van Verzekeraars komt de hybride WGA-markt, samen met eerdere wijzigingsvoorstellen, nu in rustiger vaarwater. “Er is uitzicht op een meer effectieve inzet op preventie- en re-integratie”, aldus algemeen directeur Richard Weurding.

Onwenselijk
In een Kamerbrief  schreef minister Asscher gisteren dat hij de situatie waarin werkgevers voor één jaar financieel voordeel naar het UWV overstappen om vervolgens weer terug te keren naar de private markt, zeer onwenselijk acht. Daarom kondigt hij aan dat werkgevers die vanaf 1 januari 2016 zouden willen overstappen naar de publieke WGA-verzekering, daar tenminste drie jaar verzekerd moeten blijven voor zij weer kunnen terugkeren naar de private markt. De minister wil daarmee bevorderen dat  werkgevers zich richten op re-integratie en preventie in plaats van korte termijn financiële voordelen.

Reageer op dit artikel